Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

31.Falešný kuřecí řízek 10

32.Kuřecí prsíčka se sýrem 10

33.Kuřecí řízky se šunkou a žampiony v alobalu 10

34.Kuřecí nudličky 10

35.Zapečené brambory se smetanou a česnekem 11

36.Kuřecí směs v bramboráku 11

37.Zapečená kuřecí prsa se žampiony 11

38.Úžasná kuřecí jatýrka 11

39.Kuře v listovém těstě 12

40.Kuřecí řízek se špenátovou náplní 12

41.Kuřecí řízky na ruby 12

42.Kuřecí na hořčici 12

43.Zapečené kuřecí řízky 12

44.Marinádované kuřecí maso 12

45.Kuřecí nudličky s nivou 13

46.Kuřecí překvapení 13

47.Kuře zapečené s nivou a šlehačkou 13

48.Kuřecí řízek s překvapením 13

49.Mexické kuře 13

50.Kuře na žampionech s česnekem 13

51.Kuřecí prsíčka s hermelínem 14

52.Kuřecí řízky s brokolicí a sýrem 14

53.Kuřecí nudličky s těstovinami 14

54.Kuřecí kousky se smetanovou kari omáčkou 14

55.Kuřecí nudličky s nivou 15

56.Čína 15

57.Kuřecí řízek s jogurtem 15

58.Zapečené kuřecí steaky s brokolicí 15

59.Kuře chrochtálek 16

60.Kuřecí křídla v pivním těstě

 

Kuře s krabími tyčinkami

4  kuřecích stehen

1 balení krabích tyčinek

2 stroužky česneku

olivový olej

sůl

kari koření

Kuřecí stehna vykostíme, naklepeme i s kůží a posolíme. Kuřecí řízky poprášíme kari kořením, príp. Aromatem Knorr, protlačeným česnekem, vložíme 2 krabí tyčinky a zabalíme. Rolky položíme na alobal, pokapeme olejom a dobře zabalíme. Dáme péci do vyhřáté trouby na 25 - 30 minut, potom alobal otevřeme a dopečeme ješte 5 - 10 minut.

Kuřecí prsíčka se sýrem

400 g kuřecích prsíček

400 g tvrdého sýra

1 lžička soli

1 lžička pepře

1 lžička sladké papriky

1 lžička pálivé papriky

125 ml Rama Cremefine na vaření

10 dkg Rama Classic

Kuřecí prsíčka omyjeme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme z obou stran sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do vymazaného pekáčku máslem. Posypeme nastouhaným tvrdým sýrem. Do rohů pekáčku nalijeme smetanu. Před vložením do trouby posypeme jemně paprikou a pokladame 4 slabé plátky másla. Pečeme ve vyhřáte troubě


Netradiční kuřecí stehýnka

1 kg kuřecích stehýnek

sůl

vejce

směs koření Barbecue

1 sáček slaných brambůrků

200-250 g eidamu

V kloubu rozpůlená kuřecí stehýnka osolíme a omočíme v rozšlehaném vajíčku rozmíchaném s 2 lžičkami směsi koření "Barbecue". Jednotlivé porce kuřete obalíme v brambůrkách, které jsme najemno rozdrtili a smíchali se strouhaným sýrem eidam. Obalujeme ve vyšší vrstvě materiálu (protože potom zjistíme, že je to moc dobré) a pěkně jej ke stehýnku přitiskneme. Obalené porce vložíme na suchý pekáč a dáme péci do trouby ( 200 °C ) asi na 45 - 50 minut. Obal se nerozteče, ale naopak udělá báječnou kůrčičku a udrží šťávu uvnitř masa.


Kuře po indicku

1 kuře

1 cibule

100 g žampionů

150 g hrášku

olej

50 g arašídů

kari

200 ml Rama Cremefine na vaření

1 žloutek

Kuře vykostíme a maso nakrájíme na proužky, osolíme a posypeme kari. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a dusíme do změknutí. Pak přidáme hrášek a žampiony. Jakmile je vše měkké, přilijeme Rama Cremefine na vaření, ve které jsme rozkvedlali žloutek. Už nevaříme, před podáváním posypeme sekanými arašídy.


Krůtí prsa delikates

400 g krůtích prsou

80 g sezamových semínek

1 citron, 1 bílek

petrželová nať

4 lžíce worchesterové omáčky

sůl, koření

Připaravíme si marinádu z pokrájené petrželové natě, soli, koření, worchestrové omáčky a citronové šťávy. Maso nakrájíme asi na 6 cm dlouhé pásky a vložíme do mělké nádobky. Zalijeme marinádou a odložíme nejméně na čtvrt hodiny. Prsa vyndáme z marinády a necháme odkapat. Bílek jen mírně vidličkou rozšleháme. Maso nejdříve namočíme do bílku a potom opatrně obalíme v sezamových semínkách. Osmažíme na rozpáleném tuku.


Kuřecí maso s omáčkou z nivy

300 g kuřecích filet

sůl, pepř , 250 g nivy

1 dcl Olivový olej Bertolli Classico

1 balení Knorr Zeleninový bujón

1 lžička Knorr Kořenící mix na kuře

2 lžíce Knorr hotová jíška světlá

Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sůl, pepř, kořenící směs a necháme tak půl hodinky odležet v olivovém oleji. Nyní maso osmahneme, zalijeme zeleninovým bujónem Knorr a necháme vařit. Až je maso hotové přidáme nastrouhanou nivu a mícháme do rozpuštění. Dle potřeby zahustíme (jednoduše hotovou jíškou).
Jako příloha se hodí osmažené brambory, hranolky, těstoviny i rýže.


Kuřecí prsa se sýrem

800 g kuřecích prsou, 100 ml mléka

2 lžíce Plnotučná hořčice Hellmann´s

160 g tvrdého sýra, 3 lžíce hladké mouky

50 g pažitky nebo petrželky

sůl, pepř, olej na vymazání

V hlubší misce smícháme mléko a plnotučnou hořčici. Do misky dáme osolená a opepřená prsa a necháme proležet cca 30 minut (nebo přes noc). V druhé misce smícháme hladkou mouku, nasekanou pažitku a nahrubo nastrouhaný sýr. V této směsi obalíme naložené maso, které dáme do pekáčku vytřeného olejem. Na povrch můžeme vysypat zbytek směsi se sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200C přibližně 30 minut. Podáváme s brambory nebo studené se salátem.

Kuřecí zbojnický řízek

4  kuřecí stehenní řízky

10 dkg slaniny

4 plátky hermelínu

15 dkg žampionů

3 stroužky česneku

pepř

2 lžičky Knorr Kořenicí mix na drůběž

sojová omáčka, sůl

hladká mouka na obalení

Řízky naklepeme, posypeme Kořenícím mixem Knorr na drůbež, opepříme, obalíme v hladké mouce a osmažíme. Vyjmeme a dáme na pekáček. Ve stejné pánvi orestujeme slaninu a žampiony. Přendáme na maso v pekáčku a překryjeme plátky hermelínu. Výpek v pánvi zakápneme sojovkou, krátce povaříme a přilijeme k masu. Zapečeme v troubě tak dlouho, až se sýr rozpustí.


Kuřecí prsíčka na kari

4  kuřecí prsíčka

4 lžíce Rama Culinesse

1 cibule

1 barevná paprika

Knorr vývar

sůl, pepř, kari koření

100 ml Rama Cremefine na vaření

2 lžíce hladké mouky

Kuřecí prsíčka osmahneme na Ramě Culinesse dozlatova, pak maso vytáhneme. Dále osmahneme nadrobně nakrájenou cibulku a papriku, zalijeme vývarem a dusíme. Když paprika změkne, osolíme a opepříme, pak přidáme kari. Když se směs začne vařit, přidáme Ramu Cremefine na vaření a mouku. Směsí pak zalijeme kuřecí prsíčka. Přílohou může být rýže, hranolky, brambory.


Kuřecí prsa na zázvoru

4 plátky kuřecích prsíček

3 lžičky mletého zázvoru

6 lžic strouhanky, 1 lžička soli

250 ml Rama Cremefine na vaření

lžíce oleje

Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem. Obalíme ve strouhance a zabalíme do ruličky. Poskládáme do vymazané zapékací misky. Zalijeme Ramou Cremefine na vaření a pečeme při asi 160 - 180 stupních  30-35 minut, až je smetana vypečená a na mase je růžová kůrčička. Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s červenou řepou.


Výborné kuře

1  kuře

Rama Culinesse

sůl

1 plechovka piva

1 stroužek česneku

2 lžičky mleté papriky

Kuře nasolíme, potřeme Ramou Culinesse smíchanou s paprikou a česnekem. Otevřeme plechovku piva a na ni posadíme kuře. Kuře není potopené v žádné šťávě, kůže je křupavá a vůně piva se natáhne do kuřete


Kuřecí medailonky v sýrovém těstíčku s Nivou

1 kuře - vykoštěné nebo kuřecí prsa

50-100 g sýru Eidam a Niva

1,25 dcl mléka

1 lžíce oleje Bertolli Classico

100 g hladké mouky

špetku soli

olej na smažení

1 vejce

Nasolené a lehce naklepané porce drůbežího masa (menší medailonky) namáčíme v sýrovém těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.
Sýrové těstíčko:
Smícháme mléko, hladkou mouku, špetku soli, lžíci oleje a nastrouhaný sýr (Niva, Eidam). 


Lahodné krůtí řízky

6 krůtích řízků

sůl, pepř, libeček

anglická slanina

Rama Cremefine

hladká mouka

vejce

strouhanka

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme libečkem. Na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a stočíme. Srolované řízky pak obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Zapékací misku vymažeme silnou vrstvou másla, stočené řízky dáme těsně vedle sebe, zalijeme šlehačkou tak, aby byly řízky ponořené. Přiklopíme a pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut. Poté pokličku odstraníme a ještě dopečeme, až budou mít řízky zlatohnědou barvu.


Kuřecí roláda

1 kuře

10 dkg šunky

10 dkg sýra

2 smažená vejce

sůl, pepř

Kuře vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe šunkou, sýrem a smaženými vejci. Kuře zabalíme jako roládu a svážeme provázkem. Dáme péct asi na hodinu. Průběžně podléváme vodou. Podáváme s vařeným bramborem.


Kuře královny Kálí

400 g kuřecích prsou

10 g škrobu

200 g cibule

1 dcl oleje na smažení

1 vejce

1 palička česneku

1 špetku soli

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kousky. Přidáme lžíci škrobu, ušlehané vejce a dobře promícháme. Směs dáme na rozpálený olej a opékáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme. Když je maso bílé, přidáme sůl, drcený česnek a cibuli.


Kuřecí závitky s brokolicí

2 kuřecí řízky

200 g brokolice

2 stroužky česneku

1 cibulku

2 lžíce sojové omáčky

sůl, pepř

Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na pánvičce, přidáme pokrájenou cibulku, brokolici, osolíme, opepříme, zalijeme sojovou omáčkou a krátce povaříme. Kuřecí řízky naklepeme, poklademe náplní, pevně zabalíme, krátce osmahneme a dáme zapéct do trouby. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.


Kuřecí steak se sýrem a šlehačkou

1 kg kuřecího masa

špetku soli

špetku pepře

3 stroužky česneku

40 g oleje

200 g eidamu

250 ml Rama Cremefine na vaření

Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do olejem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím steaky. Vše posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme asi 50 minut do zlatova. Příloha: rýže, hranolky, brambory



Barevné kuřecí nudličky

500 g kuřecích řízků nebo steaků

špetku soli, špetku pepře

3 lžíce oleje, 150 g šunky

100 g cibule

200 g sterilovaných fazolí

80 g Jemný kečup Hellmann´s

špetku chilli koření

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na horkém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na nudličky nakrájenou šunku, sterilované bílé nebo barevné fazole, jemný kečup Hellmann´s, špetku chilli, podle potřeby přidáme vodu, dosolíme a krátce podusíme.


Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

4 kuřecí řízky

150 ml Rama Cremefine na vaření

200 g tvrdého sýra

špetka kari koření

Naklepeme kuřecí řízky, osolíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a nudličky orestujeme, slijeme olej a přilijeme trochu vody na provaření. Přidáme kari koření. Až se voda vyvaří, přilijeme Ramu Cremefine na vaření a necháme asi 2 minuty na mírném ohni vařit. Přisypeme nastrouhaný sýr, může být nahrubo. Mícháme a čekáme , až se sýr rozpustí. Jako příloha jsou vhodné hranolky nebo rýže.


Kuřecí játra v bramboráku

30 dkg brambor

50 dkg kuřecích jater

1 balení bramborákového koření

tuk na smažení, 15 ml mléka

Brambory nastrouháme, slijeme vodu a zalijeme je trochou vařeného mléka - méně saje omastek, okořeníme bramborákovým kořením, můžeme zahustit trochou hladké mouky. Játra krátce podusíme.
Předpečeme bramborák na jedné straně. Na syrovou stranu rozložíme upravená játra a přidáme přes ně bramborákové těsto. Po dopečení spodní strany bramboráku jej otočíme a dopečeme. Podáváme se zeleninovou oblohou.

Tip: S mlékem je bramborák křehčí, dá se dělat i později, nehnědne


Kuřecí pochoutka

3 kuřecí řízky

2 lžíce rajského protlaku

2 lžíce bílého vína

2 stroužky česneku, 2 hrsti žampionů

špetku červené papriky

150 ml Rama Cremefine na vaření

sůl, olej na smažení

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Do nerozpáleného oleje vložíme prolisovaný česnek. Poté, co se olej rozpálí, přidáme maso, žampiony a osmahneme. Směs osolíme, opaprikujeme, přidáme bílé víno a rajský protlak. Promícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme Ramu Cremefine na vaření, prohřejeme a podáváme. Jako výborná příloha se hodí rýže. 


Kuřecí maso v jogurtové marinádě

4 kuřecí prsa

1 bílý jogurt

sůl, 2 vejce

hrst strouhanky

2 stroužky česneku

špetku chilli nebo kari

4 plátky másla

Maso naklepeme, osolíme a naložíme do marinády, kterou připravíme z jogurtu, vajec, česneku a chilli nebo kari. V této marinádě maso necháme 1-3 dny. Potom ho obalíme ve strouhance a klademe na suchý plech. Na každou porci dáme plátek másla a pečeme v troubě 8-10 minut po každé straně v troubě na 220 °C. Ihned podáváme s bramborem. 

Tip: Maso je možno usmažit jako řízek, v tom případě můžeme do strouhanky přidat např. sezamové semínko. Díky jogurtu je maso velmi jemné.


Kuře jako z KFC

4 kuřecí prsíčka

350-500 ml podmáslí

150 g hladké mouky

1 lžička soli, 1 lžička sladké papriky

1/2 lžičky pepře

1/2 lžičky sušeného česneku

1/2 lžičky kořenící směsi na steaky

1 špetku strouhaného muškátového oříšku

olej na smažení

Porce kuřete vložíme do podmáslí a necháme je asi 3 hodiny v chladu uležet. Mouku smícháme s veškerým kořením a kousky masa v ní obalíme. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritujeme. Podáváme s americkými brambory nebo bramborovou kaší a zeleným salátem.


Překvapení pro nespokojenou tchýni

4 plátky kuřecích prsou

1 kelímek Rama Cremefine zakysaný krém

1 žloutek

2 střední cibule

špetku tymiánu

1/2 hrnečku hladké mouky

1 lžička grilovacího koření

1 lžička koření na kuře

1 šálek slepičího vývaru

3 sáčky rýže

4 lžíce Ramy Classic

2 dcl červeného vína

Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a rozklepeme. Hladkou mouku smícháme s grilovacím kořením a kořením na kuře. Plátky prsou v ní obalíme a odložíme stranou.  Ramu nebo Floru rozpustíme na pánvi a plátky zprudka opečeme z obou stran a odložíme do tepla. Do zbylého tuku přidáme pokrájenou cibuli a necháme trochu zhnědnout. Zbytek mouky přisypeme do cibule, zamícháme a přilijeme červené nebo bílé víno. Při míchání necháme zkypět a trochu povařit. Přilijeme kuřecí vývar  a necháme 5 minut povařit. Plátky prsou přidáme do směsi, zakryjeme poklicí a necháme 15 minut podusit. Poklici odklopíme, vyjmeme plátky prsou, uložíme na talíř, přikryjeme, lžíci kysané smetany smícháme se žloutkem. Do směsi na pánvi vlijeme zbytek  Rama Cremefine zakysaného krému a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přimícháme zbytek zakysané smetany se žloutkem. Už nevaříme! Přidáme masíčko a můžeme podávat.

Tip: Podávat můžeme např. se šunkovou rýží a brusinkami.


Kuřecí řízky trochu jinak

4 kuřecí prsní řízky

20 dkg anglické slaniny

10 dkg sýr Eidam

Rama Classic

sůl

pepř

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe anglickou slaninou. Na to položíme řízky a dáme na 20 min. zapéci do trouby. Poté vyndáme a zasypeme strouhaným Eidamem. Vložíme do trouby asi na deset minut, než se sýr rozpeče.

Tip: Podáváme s bramborem či hranolkami. Přeji dobrou chuť


Krůtí prsa na kmíně

60 dkg krůtích prsních řízků

4 velké cibule

12 dcl Bertolli olivového oleje

sůl, drcený kmín

3 lžíce Ramy Cremefine na vaření

jíška Knorr

sůl, pepř

V kastrolku rozehřejeme olivový olej, přidáme na drobno nakrájenou  cibulku a necháme
mírně zesklovatět. Potom přidáme naklepané, osolené a opepřené krůtí řízky a orestujeme z obou stran. Posypeme 2 lžičkami drceného kmínu a dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou jíšky Knorr , povaříme chvíli a  vše ponorným mixerem rozmixujeme. /komu nevadí kousky kmínu a cibulky, nemusí mixovat.



Kuřecí prsa s čínskými nudlemi a sýrovou omáčkou

4 plátky Kuřecí prsíčka

200 g Sýr Niva, 200 g šunky

1 Paprika červena, 1 Paprika zelená

250 g Čínských nudlí

50 g šalotky, podle chuti  Česneku

100 ml Ramy Cremefine ke šlehání

špetka Bazalky

špetka Pepře bílého

2 lžíce Bertolli Classico

Vykoštěná kuřecí prsa osolíme, opepříme bílým pepřem, opečeme z obou stran a dále pečeme 10-15 minut při 200C. Nakrájenou šalotku, česnek, červenou a zelenou papriku bez semen opečeme na oleji a smícháme s uvařenými čínskými nudlemi. Ve smetaně rozehřejeme nastrouhanou Nivu, přidáme na menší kostky nakrájenou šunku a bazalku. Omáčkou poléváme upečená kuřecí prsíčka a podáváme s nudlemi.


Kuřecí stehýnka s parmezánovou nádivkou

8 kuřecích stehýnek

1 lžíce Ramy Culinesse

2 stroužky česneku

20 dkg Ramy Creme Bonjour

3 lžíce strouhanky

6 lžic nastrouhaného parmezánu

sůl

Na pánvi rozehřejeme Ramu Culinesse a opečeme česnek. Odstavíme a přidáme ostatní ingredience. Kůži na stehýnkách opatrně uvolníme prsty od masa a do kapsy naneseme lžičkou sýrovou nádivku. Rozložíme na pekáč, trochu posolíme (nádivka je již slaná!) mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 45 min. Podáváme se zeleninovým salátem či jinou běžnou přílohou (rýže, brambory, pečivo). Vynikající jsou i studená. Pokud nemáte po ruce petrželku nebo česnek, lze je nahradit bylinkovým bujónem od Knorru (petržel, česnek).


Kuře Imperiál

1 kuře

sůl, pepř

200 g hub

1 balení Slepičí bujón Knorr

4 plátky šunky

4 sázená vejce

Omyté kuře rozkrojíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v troubě na rozehřáté Ramě ova po obou stranách opečeme. Před dopečením přidáme plátky hub, pak na porce upečeného kuřete položíme plátek šunky, zalijeme šťávou s houbami. Na šunku položíme sázená vejce a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA