Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejrychlejší knedlíky

 

Od chvíle, kdy se rozhodnete, že je uděláte a dobou, kdy je budete servírovat na talíře, uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!!

Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půlku prášku do pečiva (1 lžička) a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.

Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.

Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, keramiky, NE plechovou!!!!!!)

 

Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.

Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No, a pokud máte troubu výkonem 750W tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba vypne, počkejte

       
   
 


cca 1-2 minuty ať se těsto "uklidní" no a pak párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou).

 

Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ). Pokud vaříte z kupovaných tak hold bude knedle světlá, ale to jí na chuti nic nesebere.

 

Přikládám pár fotek :-)) před pečením a po upečení :)

 

To byl recept od jedné kamarádky – profesionálky Tasiany Aisen (pseudonym, pod kterým publikuje). Já ten recept trochu obměnil pro menší množství, ne, že bych málo jedl, ale protože nevlastním takovou skleněnou formu na bábovku. Po několika nezdařených pokusech s různými formami jsem koupil silikonovou cake-formu, občas jí mívá Aldi i Lidl. Ještě jednou opakuji, forma nesmí být z žádného kovu!

Namísto půldruhého hrníčku hrubé mouky jsem vzal jeden zarovnaný hrníček, totéž i s mlékem. Namísto 1 ½  rohlíku jsem vzal jednu starou žemli, byli v ní nějaká semínka, to jsou ty tmavé tečky v knedlíku (Magdalena Dobromila by ze mě měla radost). Jedno vejce stačí a prášek do pečiva jsem neubral, klidně tam dejte půlku balíčku, když jsem experimentoval s menším množstvím, vyšel mi knedlík příliš kompaktní a těžký.

 

 

       
   
 


I ode mě pár fotek z přípravy a naservírovaný talíř se Szegedínským gulášem, jak ho dělá má žena – na indonézský způsob

 

 

 
 

 

 

 

 

Tak s chutí do práce a dobrou chuť! 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA