Jdi na obsah Jdi na menu
 


 


1.Smetanová kuřecí prsíčka 4

2.Kuřecí taštičky 4

3.Kuře s hořčicovou omáčkou 4

4.Kuřecí rychlovka 4

5.Pikantní řízky v těstíčku 4

6.Bělohorské krůtí závitky 5

7.Kuře s nudlemi 5

8.Jogurtové kuřecí řízky 5

9.Kuřecí řízky gyros 5

10.Zapečené těstoviny s kuřecím masem 5

11.Kuře a la husa 6

12.Kuře plněné žemlovou nádivkou 6

13.Kuře po španělsku 6

14.Pavlovické řízky 6

15.Uzlíčky s kuřecím masem 6

16.Zajímavé kuře 7

17.Flambovaný kuřecí řízek s brokolicí 7

18.Zapečené kuře s houbami a sýrem 7

19.Kuře s jogurtem 7

20.Kuřecí prsa v parmazánovém těstíčku 7

21.Krůtí maso zapékané se sýrem 8

22.Česnekové kuře se sýrem a se šlehačkou 8

23.Kuřecí plátek na pórku a kari 8

24.Kousky s kari omáčkou 8

25.Primátorský řízek 8

26.Kuřecí omáčka 9

27.Kuře s nivou na česneku 9

28.Hedvábné řízečky 9

29.Kuře chrochtálek 9

30.Zapečený kuřecí plátek 9

16


Smetanová kuřecí prsíčka

4 plátky kuřecích prsíček

100 g šunky

150 g žampionů

50 g Rama Classic

150 ml Rama Cremefine na vaření

 sůl

 pepř

Na Ramě osmažíme na nudličky nakrájenou šunku a na kousky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, necháme chvíli dusit, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a opět podusíme. Nakonec směs podlijeme smetanou. Podáváme s vařenými bramborami.


Kuřecí taštičky

6 kuřecích řízků

6 plátků šunky

6 plátků tvrdého sýru

1 hrst libečku

6 lžiček hořčiče plnotučné

 sůl, pepř

250 ml Rama Cremefine ke šlehání

dle potřeby hl. mouku,

vejce, strouhanku

2 lžíce Rama Culinesse

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Pomažeme hořčičí, posypeme libečkem. Poklademe plátky šunky a sýra a zabalíme do taštičky. Je lepší sepnout párátkem. Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a naskládáme do ohnivzdorné mísy vymazané Ramou Culinesse. Zalijeme smetanou a dáme zapéci.
Podáváme s bramborovou kaší.


Kuře s hořčicovou omáčkou

40 dkg kuřecích prsou

0,25 l Rama Cremefine ke šlehání

5 lžic hořčice plnotučné

1 lžíce Rama Classic

500 g těstovin

sůl

pepře mletého

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na rozpuštěné Ramě cca 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a smetanu, provaříme a podáváme nejlépe s těstovinami.

Poznámka: Je to rychlé a velmi dobré jídlo.


Kuřecí rychlovka

4 kuřecí prsa

2 lžíce kremžské hořčice

 sůl

 pepř

 Bertolli Classico olivový olej


Kuřecí plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Ihned můžeme smažit na Bertolli olivovém oleji. Je to výborný a hlavně velice rychlý recept bez nakládání masa.

Poznámka: Místo kuřecích prsou můžeme použít jakékoliv jiné maso.


Pikantní řízky v těstíčku

4 kuřecí řízky

2 vejce

3 lžíce solamylu

3 stroužky česneku

1 lžička pálivé papriky

1 lžička sladké papriky

1 lžička majoránky

1 lžička kari

 Těstíčko:

1 ks vejce

2 lžíce hladké mouky

2-3 lžíce mléka

sůl

V hluboké misce smícháme vejce, solamyl, koření a prolisovaný česnek. Řízky naklepeme, osolíme a ponoříme na noc do marinády. Druhý den připravíme těstíčko smícháním vejce, mléka a mouky. Těsto musí být "patlavé". Řízky namočíme do těstíčka a ihned smažíme.


Bělohorské krůtí závitky

4 krůtí stehenní řízky

4 plátky slaniny

2 nožičky párku

1 pórek

1 kyselou okurku

1 papriku

sůl, pepř

2 lžíce Rama Classic

Řízky naklepeme osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 1 plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky - zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do Ramou vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy. Podáváme s bramborami nebo houskovým knedlíkem.


Kuře s nudlemi

4 kuřecí stehna

nudle (těstoviny)

ementál

oregano

trochu másla

Osolená a opepřená stehna s trochou másla upečeme v troubě do zlatova. Nudle (nebo jiné těstoviny) uvaříme. Hotová stehna se pokryjí každé zvlášť vrstvou nudlí. Posypeme oreganem a bohatě strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.


Jogurtové kuřecí řízky

kuřecí prsa

1 smetanový bílý jogurt

1-2  vejce

sůl,  pepř

strouhanka se sezamovým semínkem

koření (kari, mletý muškát.květ ...)

Kuřecí řízky jemně naklepete, osolíte, opepříte. Do nádoby s víčkem rozmícháte marinádu: bílý jogurt, do něj klepnete vejce a osolíte, opepříte a přidáte koření (muškátový květ, kari, česnek, co kdo má rád). Řízky v marinádě důkladně obalíte a necháte je v ní minimálně do druhého dne uležet. A pak opatrně je obalujete pečlivě ve strouhance. A potom smažíte, ale velmi opatrně, protože maso je křehké a šťavnaté.


Kuřecí řízky gyros

5 kuřecích (krůtích) řízků

sůl, mletý zázvor

Knorr Kořenicí mix Gyros

česnek

1 lžíce chilli omáčky

asi 2 lžíce sojová omáčka

asi 2 lžíce worčestrová omáčky

 hladká mouka

dle potřeby Knorr Hotová jíška tmavá

1/4 - 1/2 Rama Cremefine na vaření

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, gyros kořením a propasírovaným česnekem, to celé obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Přidáme chilli  omáčku, sójovou omáčku a worčestrovou omáčku, a zalijeme vodou. Pokud je to nutné, zahustíme tmavou jíškou, a nakonec přidáme smetanu - Ramu Cremefine na vaření. 


Zapečené těstoviny s kuřecím masem

4 kuřecí prsa

5 paprik zelených

1 cibule, větší

Bertolli Classico olej

1 balení těstovin

20 dkg eidamu

Uvaříme těstoviny, nejlépe vrtulky. Na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a na proužky nakrájenou papriku. Vše podusíme doměkka. Smícháme těstoviny se směsí v zapékací míse,  posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby



Kuře a la husa

1500 g kuřecího masa

300 g jablek

500 ml černého piva

2 lžíce Rama

sůl, pepř, kmín

Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky a vložíme je dovnitř kuřete. Na pánvi rozpálíme Ramu a na ní ze všech stran opečeme celé kuře. Podlijeme asi 150 ml vody a dusíme v troubě pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme pivo a pečeme odklopené dalších 20 minut, než kuře zčervená. Průběžně podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.



Kuře plněné žemlovou nádivkou

1 kuře

1 lžíce Bertolli Classico olivového oleje

Sůl

grilovací koření

pepř

4  žemle

5 lžic mléka

1 vejce

1 lžíce Rama

150 g zeleniny (mrkev, hrášek, brokolice, apod..)

muškátový oříšek

petrželka

Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme grilovacím kořením, posolíme a opepříme. Nádivku si připravíme tak, že žemle nakrájené na kostičky namočíme do vlažného mléka se žloutkem. Přimícháme Ramu a doměkka podušenou zeleninu.Nakonec do nádivky zamícháme sníh z bílku, strouhneme muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nádivkou plníme kuře. Pečeme asi 40 minut a podléváme výpekem, popřípadě vodou.


Kuře po španělsku

1 kuře

1 dcl Rama Culinesse

1 stroužek česneku

100 g nakrájené cibule

1 lžička soli

1 lžíce cukru

 worcester

1 lžíce octa

100 ml Kečup Hellmann´s

100 ml vody

Omyté a naporcované kuře vložíme do pekáče a během pečení potíráme kořenovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Kořenovou omáčku vyrobíme tak, že cibuli, sůl, ocet, cukr, worcester, pepř, kečup a vodu smícháme a a 15 minut povaříme.


Pavlovické řízky

400 g kuřecích řízků

3 vejce

150 g strouhaného sýra

3 lžíce hladké mouky

4 lžičky Rama Culinesse

Kuřecí řízky překrojíme na 2-3 menší řízečky, mírně naklepeme a osolíme. Z vajec a strouhaného sýra uděláme těstíčko, řízečky z jedné strany obalíme v hladké mouce a na ni dáme kopeček těstíčka. Sýrem vložíme do rozpálené Ramy Culinesse a smažíme, až sýr zrůžoví. Pak obrátíme a dosmažíme do růžova i druhou stranu. Podáváme s bramborami v jakékoliv podobě, se zeleninovou oblohou, nebo salátem.


Uzlíčky s kuřecím masem

250 g kuřecího masa

¼ lžičky zázvoru, ¼ lžičky pepře

1 lžička soli, ½ lžičky papriky

4 stroužky česneku, 1 lžička citronové štávy

1-2 lžíce oleje, 1 pórek

1 balení listového těsta

Maso nakrájet na kousky velikosti mandle a smíchat s kořením, česnekem a citr. šťávou. Nechat minimálně 30 min. odležet a pak zprudka opéct. Z těsta vykrájet čtverce, naplnit směsí masa, uzlík zavázat pórkovým provázkem a upéct v troubě dozlatova.

Zajímavé kuře

1 kg kuřete

2 lžíce plnotučné hořčice

2 dcl oleje

3 stroužky česneku

1 lžíce Aromat Knorr

3 dcl vody

pepř

sůl

cibule

Nejprve ušleháme olej, vodu, drcený česnek, pepř, vegetu, hořčici. Na dno pekáče  na kolečka nakrájíme větší cibuli, poklademe kousky naporcovaného a osoleného kuřete, zalijeme nálevem a necháme 24-48 hod v chladnu. Pečeme 20 min přikryté poklicí. Poté ji sundáme a dopékáme volně.


Flambovaný kuřecí řízek s brokolicí

300 g kuřecích řízků

2 plátky plátkového sýra

½ hrnečku brokolice

sůl

Aromat Knorr

5 cl slivovice nebo jiného podobného alkoholu

Rama Classic

Kuřecí řízky  jemně naklepu, osolím a vetřu do nich Aromat Knorr. Brokolici nastrouhám zasyrova na jemno. Na pánvi rozpálím tuk a maso zprudka opeču z obou stran, poté snížím plamen a cca 5 min opékám. Na opečené řízky nasypu nastrouhanou brokolici, zakryju plátky sýra a nechám roztavit. Pak pánev sundám z plamene a přiliji panáka alkoholu, který opatrně v nakloněné pánvi zapálím a nechám vyhořet. Maso tak získá skvělou chuť, naposledy přidám oříšek Ramy Classic a podávám nejlépe s vař. brambory.


Zapečené kuře s houbami a sýrem

500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků

1 balení žampionů (konzerva)

100 g  eidamu

Rama Classic

Pepř, sůl

Knorr gyros kořenicí mix

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Knorr gyros kořenicí mix a opečeme na oleji. Houby pokrájíme a dusíme na másle doměkka. Pekáček vytřeme Ramou, vložíme prsíčka, posypeme houbami a rozložíme plátky eidamu. Pečeme, dokud sýr nezačne zlátnout. Podáváme s  bramoborami nebo s rýží.

Kuře s jogurtem

1 kuře

2 malé bílé jogurty

2 lžíce Bertolli Classico olivového oleje

2 lžíce grilovacího koření

5 stroužků česneku

2 lžičky sekané petrželky

1 lžička sekané bazalky

Kuře naporcujeme, jogurty smícháme s Bertolli Classico olivovým olejem, kořením, bylinkami a drceným česnekem. Jednotlivé porce jogurtovou marinádou natřeme, už nesolíme a necháme 1 hodinku odležet. Naskládáme do pekáčku, podlejeme půl hrnečkem vody a pečeme asi 50 minut. Pokud pečeme v horkovzdušné troubě, maso poskládáme pouze na rošt. Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka: Jogurt udělá vynikající kůrčičku.


Kuřecí prsa v parmazánovém těstíčku

4 prsní kuřecí řízky

1 jogurt

1/2  citronu, 2 lžíce hořčice

10 dkg parmezánu, 10 dkg strouhanky

3 stroužky česneku, 15 dkg Rama Classic

2  vejce, sůl, bílý pepř, oregano, chilli, šalvěj

Řízky osolíme a opepříme. Smícháme vejce, koření, citronovou šťávu, hořčici, jogurt a rozetřený česnek, a v této marinádě necháme maso naložené do druhého dne. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem a ve směsi obalíme řízky. Naskládáme je do zapékací misky vymaštěné máslem. Pečeme zvolna asi 40 minut až mají řízky zlatavou barvu. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.

Krůtí maso zapékané se sýrem

600 g krůtího masa z prsou

2-3 stroužky česneku

sůl, pepř

1 lžíce koření (majoránka, petrželka, dobromysl)

4 lžíce Bertolli Classico oleje

2 lžíce Rama Máslová

2 lžíce hrubé mouky

3 dcl bílého vína

1 hrneček smetany

2-3 žloutky

150 g strouhaného sýra

tuk na vymazání zapékací misky

Krůtí maso nakrájíme na kostky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. V horkém oleji maso krátce osmažíme, až se zbarví dozlatova. Zapékací mísu vymastíme olejem a maso do ní vložíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a smetanou a rozšleháme. Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Zálivku nalijeme na maso v zapékací míse a v předehřáté troubě zapečeme pokrm dozlatova. Podáváme s bramborami nebo s hranolky.


Česnekové kuře se sýrem a se šlehačkou

1 kuře

50 g Rama Classic

4 stroužky česneku

200 g eidamu

1 Rama Cremefine ke šlehání

špetku soli

Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do Ramou vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme Ramou Cremefine ke šlehání. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut do zlatohněda. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.


Kuřecí plátek na pórku a kari

1 ks kuřecí řízek marinovaný v jogurtu a kari koření

1/4 středně velkého pórku

1 malou cibuli

kari

mořská sůl

1 lžíce Bertolli Classico olivový olej

Na lehce rozehřátou pánev nalijeme trošku Bertolli Classico olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a ihned na ni vložíme plátek kuřecího masa. Rychle orestujeme z obou stran a podlijeme vodou. Přiklopíme poklicí, necháme 5 min. podusit a přidáme najemno nakrájený pórek. Dusíme dále pod pokličkou doměkka.


Kousky s kari omáčkou

4 plátky kuřecích prsíček

sůl, pepř černý

1 lžíce Bertolli Classico olivový olej

1 balení sterilovaná kukuřice

1 lžíce kari koření

1 lžička solamylu

1 ks  cibule menší

150 ml Rama Cremefine ke šlehání

 Knorr Aromat

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na   oleji dorůžova. Přisypeme kukuřici, kari, solamyl, pokrájenou cibulku, zalijeme Ramou Cremefine ke šlehání a ochutíme Knorr Aromatem dle chuti a povaříme.


Primátorský řízek

600 g kuřecích prsíček

2 vejce

2 housky

sůl, olej, máslo

Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky (2 na porci), mírně naklepeme a osolíme. Housku (alespoň 1 den starou)  nakrájíme na jemné nudličky. Maso obalíme v rozšlehaných vejcích a v nudličkách z housky a  ihned dáme smažit do rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené řízky pokapeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Příloha:  bramborová kaše, vařené brambory

Kuřecí omáčka

kuřecí maso

1 konzerva žampionů

1 konzerva kukuřice

brokolice

sůl

grilovací koření

hladká mouka

olej

Rama Cremefine na vaření

0,5 l kuřecího vývaru (stačí přidat bujón do omáčky, doporučuji s tymiánem a česnekem)

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a posypeme grilovacím kořením, přilejeme 2 lžíce oleje, promícháme a můžeme nechat 10 minut odležet. Poté rozpálíme pánev, dáme 2 lžíce másla, necháme rozpustit a přidáme kuřecí maso. Orestujeme, a poté zalijeme kuřecím vývarem. Jakmile vývar začne vřít, zeslabíme a vaříme do změknutí masa, poté přidáme žampiony, kukuřici a brokolici, kterou nakrájíme na menší kousky. Takto vaříme už jen asi 7 minut, poté přilijeme Rama Cremefine na vaření a zahustíme moukou.


Kuře s nivou na česneku

1 kg brambor

1 kuře

100 g nivy

150 ml Rama Cremefine na vaření

8 stroužků česneku

kari koření

grilovací koření

sůl

olej

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, kterými vyložíme vymaštěnou zapékací misku. Na brambory poklademe porce kuřete, osolíme, okořeníme, přidáme nakrájený česnek, nahrubo nakrájenou nivu a zalijeme smetanou. Pečeme asi 60 minut


Hedvábné řízečky

4 kuřecí řízky

2 lžíce měkkého tvarohu

sůl

kari

2  bílky

hladká mouka

strouhanka

Rama Culinesse

Naklepeme řízky, osolíme je, obalíme v hladké mouce, těstíčku a ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme k bramborové kaši. Na těstíčko promícháme tvaroh, bílky, sůl a kari koření.


Kuře chrochtálek

1 kuře

4 plátky sýra

4 plátky šunky

2 bobkové listy

4 zrnka pepře

4 kuličky nového koření

4 kuličky jalovce

1/8  másla

Osolené kuře, ke kterému jsme přidali koření, pečeme za občasného podlévání na másle. Krátce před dopečením kuře rozporcujeme a na každou porci přitiskneme půl plátku šunky a tenký plátek sýra. Krátce zapečeme, aby se sýr jen částečně roztavi

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA